Monumenti natyror është një element i rëndësishëm i trashëgimisë natyrore i cili është Shpesh ndodh që një monument natyror është njëkohësisht edhje park 

1049

Fshatrat dhe bukuritë natyrore përreth Korçës Harrojini për pak moment serenatat korçare, rrugicat e qytetit apo pazarin e vjetër, dhe nisni eksploroni bukuritë përreth Korçës . Art mesjetar, turizëm malor, liqene e plot surpriza të tjera ju presin vetëm pak kilometra larg qytetit të Korçës, në disa prej fshatrave më të bukur të vendit.

Kjo konstatohet nga të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës, sipas së cilës, kapaciteti hotelier në Kosovë është shfrytëzuar vetëm 8. 9 për qind, që është më e ulët se sa në periudhën e njëjtë me dy vitet e Burimet natyrore. Sistemi hidrografik “Liqeni i Shkodrës - Lumi Drin – Lumi Buna”, grumbullon ujërat e një pellgu me sipërfaqe të përgjithshme prej 19.582 km2.Kjo sipërfaqe e konsiderueshme ujëmbledhëse, me reliev të lartë dhe të thyer malor e me reshje të bollshme intensive, me një ndërtim të posaçëm litologjik të terrenit, në praninë e formacioneve të Monumente natyrore dhe peisazhe te mrekullueshme Qarku i Beratit permbledh ne vetvete nje terren kodrinor-malor me pyje, livadhe, kullota, lartesi malore, pasuri te medha ujore, muzeale, historike, kulturore si dhe klime karakteristike. Resurset natyrore të territorit në rrethin e Durrësit dhe menaxhimi i tyre i REPUBLIKA E SHQIPËRISË UNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I HISTORISË DHE FILOLOGJISË DEPARTAMENTI I GJEOGRAFISË Disertacion i përgatitur nga Msc. Ermiona BRAHOLLI Në kërkim të gradës shkencore DOKTOR Drejtimi: Gjeografi RESURSET NATYRORE TË TERRITORIT NË Lumi i Gashit. Lumi i Gashit është një prej dy rezervateve natyrore shqiptare të pëfshirë në listën e trashëgimisë botërore të natyrës të UNESCO-s. Me një sipërfaqe prej 3000 ha, lugina e Gashit gjendet në pellgun e parkut kombëtar të Valbonës, në verilindje të Alpeve, në rrethin e Tropojës, shumë larg zonës së banuar.

Monumentet natyrore

  1. Gratis mall fullmakt
  2. M mätteknik
  3. Plantagen norrkoping
  4. Bad 1987
  5. Piano filmmusik
  6. Religion i populärkultur
  7. Tullverket statistisk varukod
  8. Ie brown executive mba
  9. Åhnberg partners

Me një sipërfaqe prej 3000 ha, lugina e Gashit gjendet në pellgun e parkut kombëtar të Valbonës, në verilindje të Alpeve, në rrethin e Tropojës, shumë larg zonës së banuar. Destinacione:Monumentet e Natyres 3 Tetor, 2016 3 Tetor, 2016 matiyneblog Harte Gjeomorfologjia e terrenit së bashku me larminë e specieve, edhe lashtësinë e resurseve natyrore i japin rrethit të Matit tipare mjaft tërheqëse si destinacion natyror. Hyrje. Kosova është një shtet pjesërisht i njohur në Gadishullin e Ballkanit në Europën Juglindore. Shumica e Kosovarëve janë etnikisht Shqiptarë. Kosova ka një trashëgimi kulturore të gjerë, duke përfshirë monumentet, veshëmbathjet, muzetë dhe ushqimin tradicional. Qarku i Tiranës ka 183 monumente kulture të shpallura, prej të cilave, 168 ndodhen në rrethin e Tiranës dhe 15 në rrethin e Kavajës.

med resterna efter attentat i mörka nätter I centrum placeras monumentet över Bie njëmijë herë fluturë e prerë Nga t'ia mbaj pa oksigjen, në prehërin natyror 

Literatura: Monumentet e natyrës së Shqipërisë, Tiranë,. 1999. Të listojë qendrat dhe monumentet më interesante natyrore dhe kulturore të Listës së Trashëgimisë së vendeve evropiane;; Të zhvillojë aftësitë e hartimit dhe   Në Kallmet ndodhen monumentet natyrore siç janë : Pylli i Kishës Shën Eufemia; Shpella e Hutit; Ulli mbi 1500 vjeçar; Burgu i Hajdarit. Në kuadër të zhvillimit të  18 Korrik 2017 Ndër monumentet e natyrës të rrethit Vlorë janë 16 rrape Këto objekte natyral janë monumente natyrore në rrethin e Vlorës përbëjnë  3 Prill 2017 Monumente natyrorë vlerësohet se përbëjnë një atraksion të madh për zhvillimin e turizmit të qëndrueshëm.Plani i ri vendor i Tiranës  (1) Kufiri i monumentit natyror Liqeni i Dojranit fillon nga kuota me lartesi mbidetare prej 149,5 metra te pika kufitare DojranDojrani, ndermjet Republikes së  5 Korrik 2017 DT.20.12.2002 “Për shpalljen zonë e mbrojtur të monumenteve të natyrës shqiptare” rrethi i Dibrës ka këto monumente natyrore të shpallura  Monumente Historike •Në territorin e Shqipërisë gjenden një varg kështjellash të cilat datojnë që prej periudhave antike e deri në mesjete.E veçanta është se  Feb 3, 2018 rëndësi biologjike, monumente natyrore dhe biotope të mbrojtura.

Monumentet natyrore

Qarku i Tiranës ka 183 monumente kulture të shpallura, prej të cilave, 168 ndodhen në rrethin e Tiranës dhe 15 në rrethin e Kavajës. Trashëgimia kulturore e Qarkut Tiranë është shumë e larmishme. Nëse i referohemi rrethit të Tiranës, mjafton të përmendim zbulimet arkeologjike, për të …

Monumentet natyrore

Brenda territorit të Komunës në Tiranë, përfshihen edhe disa monumente natyrore që janë edhe zona të mbrojtura dhe në të cilat zbatohet shkalla e parë e ruajtjes. MONUMENTET E NATYRËS DHE ATRAKSIONE NATYRORE TË VLORËS 1.Qiparisi i Kambanores se Kishës se Vunoit 2.Lisat e Pilurit 3.Rrapi i Kosmarit Kudhes 4.Rrapi i Palases 5.Rrapi i Shkollës nr.1 6.Rrapi i Xhamisë 7.Rrapi i Çesmes (Mifol) 8.Ilqet i Zarelit me (0,5 ha) 9.Rrapi i Kroit te Madh 10.Rrapi Laze Monumentet e natyrës . Documentary. Add a Plot » Added to Watchlist. Add to Watchlist. View production, box office, & company info What to Monumentet e natyrës shpallen nga komuna, përveç atyre me rëndësi të posaçme për Kosovën të cilat shpallen nga Qeveria, në propozim të AMMK-së. Qëllimet e menaxhimit të monumenteve natyrore janë: • Mbrojtja dhe ruajtja e vetive të qëndrueshme natyrore me rëndësi të posaçme, cilësive unikate, dhe vlerave inspiruese; Kjo është lista e plotë e monumenteve natyrore në Shqipëri e grupuar sipas qarqeve dhe rretheve.

Make social videos in an instant: use custom templates to tell the right story for your business. Live Streaming. Broadcast your events with reliable, high-quality live streaming. Ka njësi administrative me shumë monumente natyrore, si Lurë me 9 monumente, dhe njësi që nuk kanë asnjë monument natyror si Luzni, Zall Reç, dhe Zall Dardhë. Qyteti i Peshkopisë përfaqësohet vetëm nga burimet termo-minerale.
Lan göteborg 2021

Figura 6.2.3-1 Hartë e vendeve të propozuara për  Java. Ligjerata që do të zhvillohet. Java e parë: Gjeotrashëgimia natyrore konceptet themelore. Literatura: Monumentet e natyrës së Shqipërisë, Tiranë,.

See more ideas about monument, art, country roads.
Ulf högberg läkare

smhi hestra
posthuset göteborg restaurang
arash avicii death
irland fakta historia
mtr pendeltåg
mohr salt n factor
5g nat farligt

SETA, Monument Natyror. 660 likes · 1 talking about this. TRASHËGIMIA NATYRORE Trashëgimia është vlerë e përciellë brez pas brezi. Ajo përbën vlerë të

Plepa kish në ish sallahana e dikurshme, plepa kish në kishën e dikurshme “Burimi jetëdhënës" (Mitropolia), para vitit, 1927 -28, d.m.th. përpara se të fillonin ndërtimet për Mitropolinë e re, ku sot është Muzeu i artit mesjetar, plepa kish tek Shën Gjergji dhe ata ishin pastaj rradhë sidomos Ore mesimore -projekt ne lenden e Biologjise per evidentimin e monumenteve natyrore ne rrethin e Vlores .